Bewegen op Verwijzing

Bewegen op Verwijzing (BOV) - Regio Brussel

Welkom op de landingspagina voor “Bewegen op Verwijzing” (BOV) voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest !

Dagelijks bewegen. Soms denken we er te weinig tijd voor te hebben of is simpelweg de zin er niet. Beperkte (financiële) kansen verhogen de drempel nog meer. Maar wat als je gezondheid eronder lijdt?

BOV?

Dankzij het project ‘Bewegen op Verwijzing’ (BOV) kunnen huisartsen patiënten met een verhoogd gezondheidsrisico doorverwijzen naar de ‘BOV-coach’.

Doel van het project? De ‘zittende’ Brusselaar aan het bewegen krijgen. Want meer bewegen en minder lang stilzitten is een manier om het risico op gezondheidsproblemen te verkleinen. In overleg met de BOV-coach krijgt de patiënt een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt.

Bewegen op Verwijzing vertrekt vanuit een lokaal intersectoraal netwerk waarin lokale en regionale partners uit verschillende sectoren vertegenwoordigd zijn. Lokale besturen, huisartsenkring, gezondheids- en welzijnszorg, aanbieders van laagdrempelig beweegaanbod, organisaties die kwetsbare groepen bereiken, het Logo, ...

Op dit lokale niveau en in afstemming met de verschillende sectoren is het belangrijk dat het laagdrempelige beweegaanbod in kaart wordt gebracht. Waar nodig wordt dit best ook aangevuld met een aanbod dat voldoet aan de noden van de doelgroep.

Algemene info is terug te vinden op www.bewegenopverwijzing.be. Specifieke info omtrent de opstart en uitrol in Brussel, is terug te vinden door door te klikken op bovenstaande afbeeldingen.