Week van de Mantelzorg

van maandag 5 tot en met zondag 11 oktober 
Voor het tweede jaar op rij organiseert het Huis voor Gezondheid in samenwerking met asbl Aidants proches een Week van de Mantelzorg in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In deze week stellen Brusselse organisaties hun deuren open voor mantelzorgers, om hen te verwennen, informeren, een rondleiding te geven,... Het wordt een week waar de mantelzorgers centraal staan en waarin de organisaties tonen dat de mantelzorgers er niet alleen voor staan.
  
Er staan 32 verschillende activiteiten gepland over de hele week, sommige in het Nederlands, andere in het Frans en een aantal tweetalige activiteiten.
 
Raadpleeg dus zeker het programma. Op deze website geven we enkel de Nederlandstalige en tweetalige activiteiten weer. Voor de Franstalige activiteiten verwijzen we door naar de website www.semaineaidantspoches.be 

 

maandag 5 oktober

dinsdag 6 oktober

woensdag 7 oktober

donderdag 8 oktober

vrijdag 9 oktober

zaterdag 10 oktober

zondag 11 oktober

doorlopend

 

Het Huis voor Gezondheid kreeg in 2013 de opdracht van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie om te werken aan de ondersteuning van de Brusselse mantelzorgerAsbl Aidants Proches werd aangeduid als Franstalige partner.

Huis voor Gezondheid richte een stuurgroep op om het overleg en de samenwerking in Brussel te stimuleren.
Een groot aantal organisaties (Lokale Dienstencentra, mutualiteiten, Hogeschool Gent, HUB, BOT, Kenniscentrum Woonzorg Brussel, WZC, ... ) hielpen zo mee aan 3 concrete acties in 2014.

  • Een tweetalig colloquium 'Focus op mantelzorg' - voor meer informatie klik hier
  • De 'Week van de Mantelzorg' die doorging van 5 tot en met 9 mei - voor meer informatie klik hier
  • De bundeling van alle vormingen voor mantelzorgers in een handige brochure