Ik ga ervoor!

De campagne

Er is werk te over in de zorgsector! Interessant werk, werk met veel menselijk contact. Goedbetaald werk. Afwisselend werk ook, waarbij je je hoofd, hart én handen kan gebruiken. Toch zijn er heel wat vacatures in de zorgsector. Ze raken lang niet allemaal ingevuld. Daarom lanceerde de Vlaamse overheid de campagne ‘een zorgjob: ik ga ervoor’. Zo zorgen we voor nieuwe werknemers en garanderen we de kwaliteit van de zorgverlening in de toekomst.

De website

De spil van de campagne is de website www.ikgaervoor.be. De site is hét trefpunt voor al wie in de zorg wil werken of een opleiding voor een baan in de zorg wil volgen. Je vindt er jobfiches, leuke filmpjes waarin zorgverstrekkers hun job op een ludieke manier inleiden, en zoekmachines voor interessante jobs en studierichtingen.

Meehelpen?

Wil je de campagne een duwtje in de rug geven? Surf dan naar www.ikgaervoor.be/pro. Je kunt er affiches downloaden die je kan afdrukken en ophangen. Er zijn ook advertenties, banners en een e-mailsignatuur beschikbaar.

En in Brussel?

Onder leiding van het Huis voor Gezondheid steunt het Brussels Overleg Promotie Zorgberoepen (BOPZ) de 'ik ga ervoor!' campagne. In het BOPZ komen we samen met mensen uit het werkveld, het onderwijs en de social profit. Zo creëren we een draagvlak voor de Vlaamse promotiecampagne in Brussel, en leggen we de nodige Brusselse accenten.