Groepstraject opvang en nazorg na schokkende gebeurtenissen in je praktijk

16 Oktober 2018 Huis voor Gezondheid (grote vergaderzaal) - Lakensestraat 76, 1000 Brussel

In sommige contexten is de confrontatie met schokkende gebeurtenissen onvermijdelijk. Het is van belang om in deze omgevingen mensen vaardig te maken om met deze schok om te gaan, zowel op niveau van het individu als op niveau van de organisatie. Hiertoe is enige kennis vereist met betrekking tot de impact van schokkende gebeurtenissen op de mens en op de manier waarop verwerking idealiter plaatsvindt. Deze kennis wensen we in deze opleiding met jou en jouw collega’s te delen opdat jullie meer handvaten hebben om deze ondersteuning te kunnen bieden aan collega’s en tegelijkertijd meer inzicht te krijgen in je eigen verwerkingsproces. Behalve het aanleren van bepaalde vaardigheden met betrekking tot zelf- en teamzorg willen we ook bekijken op welke manier deze ondersteuning structureel ingebed kan worden in jouw praktijk.

Meer informatie vindt u op: www.thehumanlink.be

Wie geeft de cursus?

Eveline Bockhodt, klinisch psycholoog en eerstelijns psycholoog in The Human Link. The Human Link is een expertisecentrum gespecialiseerd in omgaan met schokkende gebeurtenissen (acute stress) enerzijds, en chronische stress en burn-outpreventie anderzijds.

Timing

  • Dinsdag 16 oktober van 19u00 tot 21u00
  • Dinsdag 23 oktober van 19u00 tot 21u00

Onthaal vanaf 18.30, zodat we stipt om 19u00 kunnen starten.

Meer informatie op: www.thehumanlink.be

 

Praktisch

Accreditering voor artsen en apothekers werd aangevraagd, aanwezigheidsattesten worden voorzien voor andere beroepsgroepen.

De groepsgrootte is minimaal 3 en maximaal 15 personen.

Inschrijven is verplicht en kan door hieronder je gegevens mee te delen. Hierna krijg je een factuur van €5 (excl. BTW) voor de 2 sessies samen als je in Brussel woont of werkzaam bent (zoniet zijn we helaas genoodzaakt een hoger tarief aan te rekenen). Een inschrijving is pas geldig na betaling van deze factuur.

Gelieve  ten laatste vier weken voor de aanvang van de activiteit te verwittigen indien je er toch niet zou kunnen bij zijn. Zoniet zal een administratieve kost van van 20€ (excl. BTW) aangerekend worden.

Indien het minimaal aantal inschrijvingen niet behaald werd, zal je ten laatste twee weken voor de aanvang van de activiteit een mail krijgen. Je kan er dan voor kiezen om je geld terug te vragen, of alsnog aansluiten bij een andere activiteit.

Met dank aan VGC Collegelid Bianca Debaets  en 

 

Inschrijven

Er zijn ruime (betalende) parkeermogelijkheden in de buurt:

Met het openbaar vervoer:

  • Treinstation Brussel Noord en treinstation Brussel Centraal zijn beiden op ongeveer 15 min. wandelen. De wandeling vanaf Brussel Centraal is de mooiste.
  • Metro- en premetrostation Brouckère en metrostation Sint-Katelijne zijn allen op minder dan 5 min. wandelen.