Individuele coaching in het kader van schokkende gebeurtenissen

30 December 2018 The Human Link / Eigen locatie

Soms is een individuele begeleiding aangewezen, bijvoorbeeld na een heel stresserende of schokkende ervaring of bij bepaalde angsten (die hier het resultaat van kunnen zijn). We streven steeds naar een kortdurende begeleiding. In overleg met de cliënt spreken we een pakket af van vijf begeleidingsuren (telkens 50 minuten gesprek, 10 minuten voorbereiding/verwerking van testmateriaal/opvolging via mail).

Het verloop van een individuele begeleiding op een rijtje:

  • Individueel (intake-)gesprek om te peilen op welke manier het schokkend incident je leven beïnvloedt. Er wordt ingeschat of je baat zal hebben bij begeleiding.
  • Informatie over de mechanismen van angst en trauma wordt aangeboden op maat.
  • Specifieke aanpak om te ondersteunen bij verwerking en het overwinnen van je angst wordt aangereikt.
  • Praktische oefeningen worden als huiswerk meegegeven en besproken.
  • Evaluatiesessie: advies en tips worden gegeven naar de toekomst toe om herval te voorkomen.

De individuele begeleiding gebeurt vanuit gedragstherapeutisch perspectief en richt zich op vermindering van klachten en betere hantering van de situatie. De begeleider is steeds een klinisch psycholoog, postgraduaat gedragstherapie en gespecialiseerd in angst en stressproblemen.

Meer informatie vindt u op: www.thehumanlink.be

Wie begeleidt de coaching?

De  coaching wordt in goede banen geleid door een medewerker van The Human Link, master  in  de klinische psychologie. Deze psychologen zijn gespecialiseerd in gezondheidspsychologie en hebben expertise in het omgaan met chronische en acute stressklachten.

Praktisch

Je kan kiezen voor coaching in regio Brussel (Oude Weversebaan 48 te Sint Agatha Rode), of coaching in de praktijk van The Human Link (voor meer info: www.thehumanlink.be)

Inschrijven is verplicht en kan door hieronder je gegevens mee te delen. Hierna krijg je een factuur van €10 (excl. BTW) indien je als locatie The Human Link kiest, en €20 (excl. BTW) voor coaching aan huis. Dit zijn de prijzen van de eerste sessie. Let wel: dit zijn de prijzen als je in Brussel woont of werkzaam bent (zoniet zijn we helaas genoodzaakt een hoger tarief aan te rekenen). Een inschrijving is pas geldig na betaling van deze factuur. Hierna krijg je de info die je nodig hebt om contact te kunnen opnemen met de coach.

Dit traject dient te worden doorlopen voor eind december 2018.

Na afloop zal je een factuur krijgen voor de aanvullende sessies (resp. €10/sessie of €20/sessie)

Indien in overleg voor een pakket van tien begeleidingsuren wordt gekozen, zal de volledige kost van deze laatste 5 sessies ter eigen laste zijn.

Met dank aan Mevr. Staatssecretaris Bianca Debaets  en 

 

Inschrijven