Multidisciplinair groepstraject: Zelfzorg voor zorgverleners

08 November 2018 Huis voor Gezondheid (grote vergaderzaal) - Lakensestraat 76, 1000 Brussel

The Human Link heeft praktische sessies rond zelfzorg ontwikkeld voor kleine groepjes hulpverleners. ‘Zelfzorg’ op maat van  deze doelgroep is een belangrijk thema. Als hulpverlener vormt u immers een kwetsbare groep met risico’s om stressvolle situaties op het werk te ervaren, onder andere door de emotionele belasting die veel energie kan vreten. Recent wetenschappelijk onderzoek toont o.a. aan dat 4 % van de artsen burn-out ervaart en 50% van de huisartsen geeft aan emotioneel uitgeput te zijn. Ook voor andere hulpverleners is het risico vergelijkbaar.

In deze cursus worden handvaten meegegeven om gezond te blijven op het werk. Vanuit een theoretische basis, wordt u op praktische wijze gecoached om zicht te krijgen op uw eigen reacties, signalen en valkuilen. Via oefeningen waarmee u tijdens de sessies en daarna aan de slag kan gaan, wordt tot slot de transfer naar de praktijk gemaakt? Na afloop heeft u een leidraad met tips voor zelfzorg. 

Meer informatie vindt u op: www.thehumanlink.be

Wie geeft de cursus?

De  cursus  wordt  gegeven  door Marieke Impens, master  in  de klinische psychologie verbonden  aan  The Human   Link. Ze is gespecialiseerd   in   gezondheidspsychologie   en werk-gerelateerde   (acute en chronische) stressklachten en is vertrouwd met het publiek van zorgverleners.

Timing:

Donderdag 8 november 2018 en donderdag 15 november 2018, telkens van 20u00 tot 22u00

Onthaal start vanaf 19u30.

Praktisch

Inschrijven is verplicht en kan door hieronder je gegevens mee te delen. Hierna krijg je een factuur van €5 (excl. BTW) voor beide sessies samen. Een inschrijving is pas geldig na betaling van deze factuur.

Gelieve  ten laatste drie weken voor de aanvang van de activiteit te verwittigen indien je er toch niet zou kunnen bij zijn. Zoniet zijn wij genoodzaakt een administratieve kost van 20€ (excl. BTW) aan te rekenen.

Indien het minimaal aantal inschrijvingen niet behaald werd, zal je ten laatste twee weken voor de aanvang van de activiteit een mail krijgen. Je kan er dan voor kiezen om je geld terug te vragen, of alsnog aansluiten bij een andere activiteit.


Met dank aan mevr. Staatssecretaris Bianca Debaets  en 

Inschrijven

Er zijn ruime (betalende) parkeermogelijkheden in de buurt:

Met het openbaar vervoer:

  • Treinstation Brussel Noord en treinstation Brussel Centraal zijn beiden op ongeveer 15 min. wandelen. De wandeling vanaf Brussel Centraal is de mooiste.
  • Metro- en premetrostation Brouckère en metrostation Sint-Katelijne zijn allen op minder dan 5 min. wandelen.