Draaiboek

voor huisartsen die een praktijk in Brussel willen oprichten

Het Huis voor Gezondheid is een organisatie die dankzij het delen van haar kennis van het Brusselse zorglandschap, samenwerking en netwerking tussen organisaties en zorgverleners faciliteert met als doel het verbeteren van de toegang en kwaliteit van de gezondheidszorg voor personen die een beroep willen doen op Nederlandstalige zorg in Brussel.

Hiertoe biedt het Huis voor Gezondheid ondersteuning aan zorgverleners en organisaties van zorgverleners die in de context van een superdiverse hoofdstad toegankelijke en kwaliteitsvolle Nederlandskundige zorg willen bieden, gesteund op een globale benadering van de patiënt. 

Met dit draaiboek wil het Huis voor Gezondheid startende artsen ondersteunen die in Brussel een praktijk willen oprichten. We richten ons in eerste instantie op artsen die net hun 9e jaar als HAIO hebben afgerond, maar in tweede instantie ook op huisartsen die al verschillende jaren aan de slag zijn en in een later stadium toch beslissen om een praktijk in Brussel te beginnen.

Dit draaiboek is opgesteld door stafmedewerkers van het Huis voor Gezondheid die hiervoor nauw samenwerkten met Brusselse huisartsen. Dankzij hun input, aanwijzingen en accenten werd dit een draaiboek afgestemd op de Brusselse context. Let wel, dit is een dynamische tool die wordt aangevuld op basis van actuele informatie. Sommige hoofdstukken zijn nog in ontwikkeling.

Startersloket

Gekoppeld aan dit draaiboek organiseert het Huis voor Gezondheid gedurende heel het jaar door een startersloket. Als startend arts kan u bij ons terecht met specifieke vragen of voor extra begeleiding. Wij zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 10u tot 16u, Lakensestraat 76 bus 7, 1000 Brussel. Maak een afspraak via 02 412 31 65 of stuur een mailtje naar info@huisvoorgezondheid.be 

Draaiboek voor startende huisartsen
TitelAangepast opKliks
Draaiboek voor startende huisartsen05-06-2018114
Folder bekendmaking startersloket01-09-2015546