Getuigenissen van Brusselse huisartsen

Beste huisarts in spe,

Misschien overweegt u wel om uw praktijk in Brussel te vestigen? 

Op deze pagina vindt u getuigenissen terug van huisartsen met een hart voor Brussel en haar inwoners! Waarom kozen zij om zich hier te vestigen, wat trok hen aan en waarom blijven ze steeds voor Brussel kiezen? U komt het hier te weten!

In het 3-maadelijks medisch magazine van het UZ Brussel 'MUZE' verscheen in maart 2013 een artikel met Dr. Ophélie Broeckaert. In dit artikel spreekt zij over haar ervaring als jonge huisarts in Brussel.

Huisartsen kunnen zich gratis abonneren op MUZE door een e-mail te sturen naar communicatie@uzbrussel.be of door te bellen naar de dienst communicatie van op 02 477 80 80.

 

Het volgende stukje, geschreven door een huisarts onder het pdeudoniem 'Alexander Narrator' mag gerust een ode aan Brussel genoemd worden. Deze arts is enorm geboeid door de verscheidenheid aan patiënten die hij dagelijks tegenkomt, uit alle lagen van de bevolking:

'De afscheidsbrief op het nachtkastje van een sinds drie weken overleden man, waar ik de dood moest komen vaststellen, in een prachtig herenhuis in een zijstraat van de Wetstraat, terwijl familieleden heel ijverig een reeks kunstwerken “in veiligheid brachten” en me niet eens wisten te vertellen wie “mon oncle Marcel” ècht was.'

'De oproep vanwege S.D. , call girl op de Louisalaan, die ondanks haar ervaring, nu net niet het temperament van haar laatste vriend wist in te schatten en me vraagt om om discreet haar verwondingen te komen verzorgen.'

Klik hier als u meer getuigenissen wil lezen geschreven door Alexander Narrator.