1/05: Groepsaanbod onder begeleiding van Thomas Ameel

  • 1 mei 2020
  • 19:30 -20:45
  • Gratis
inschrijven / inscrivez-vous

Nog 7 plaatsen resterend.

Inhoud

Thematisch
FacebookLinkedInTwitter

We richten ons aanbod op zorgprofessionals die dagelijks in aanraking komen met het virus en met de angst en machteloosheid die daarbij gepaard gaat.

We geloven sterk in de ondersteunende en verbindende effecten van een ontmoeting in groep tussen lotgenoten, die allen op hetzelfde moment met dezelfde externe druk te kampen hebben.

Als psycholoog zien wij onze rol in zo’n groep erin dat we het proces van stilstaan, uitwisselen en verbinding helpen op gang komen, dat we (h)erkenning en ondersteuning tussen de zorgprofessionals faciliteren en stimuleren.

Het aanbod bestaat uit open, online groepen waar zorgprofessionals elkaar kunnen ontmoeten en uitwisselen.

  • Maximum 7 deelnemers
  • Duur: 1u15min
  • Inschrijven kan tot 29 april

De ene keer focussen we met de groep op het thema ‘hoe ervaar ik deze crisis als zorgprofessional binnen mijn functie’

De andere keer focussen we op het thema ‘hoe ervaar ik deze crisis als zorgprofessional buiten mijn functie’

Op vraag kan dit aanbod vervolgd worden.

Biografie

Thomas Ameel
Klinisch Psycholoog en Gestalttherapeut

Na mijn studie Klinische Psychologie (KUL 2008) ging ik aan de slag in de hulpverlening, waar ik in het werk met mensen met persoonlijkheids- en drugproblemen de kracht van het werken met groepen mocht ervaren. In tussentijd begon ik aan de opleiding tot Gestalttherapeut. In 2016 verliet ik definitief de hulpverlening om mijn Brusselse privépraktijk verder uit te bouwen. In mijn praktijk werk ik met volwassenen en jongeren met uiteenlopende problematieken, waaronder vaak angst, depressie en stressklachten.
Naast mijn therapeutische werk met individuen ben ik met groepen blijven werken in organisaties en bedrijven en sinds 2019 als begeleider van de verbindende cirkels van We have the choice.