Interdisciplinair symposium Brusselse stagementoren

Interdisciplinair symposium Brusselse stagementoren

 • 14 maart 2024
 • 12:00 -16:30
 • Laarbeeklaan 121, 1090 Jette
 • 25.00
inschrijven / inscrivez-vous

Nog 41 plaatsen resterend.

FacebookLinkedInTwitter

Inhoud

Stagementoren zijn een cruciale schakel in de vorming van toekomstige zorgverleners. Je bent als het ware een gids én een voorbeeld voor studenten tijdens hun professionele ontwikkeling.

Om je te bedanken voor je inzet en je te inspireren voor de toekomst, nodigen we je uit op ons Interdisciplinair Symposium voor Stagementoren.

Ontmoet stagementoren uit verschillende vakgebieden in de zorg en deel ervaringen en goede praktijken. Luister samen naar een lezing over een pleidooi voor zorg voor stagiairs, gevolgd door een panelgesprek, en ontvang in een workshop concrete tips en adviezen die je meteen kan toepassen in de praktijk.

Sprekers

Leen De Koker - Lezing "Vrijwaar de spontane stagiair"

Als 44-jarige improspeler en trainer startte ze in 2018 aan de opleiding verpleegkunde. Het werd niet in het minst een bijzondere ervaring. Ze brengt de lezing ‘Vrijwaar de spontane stagiair’. Dat is een verhaal over stagiairs en verpleegkundigen, over professionele relaties en samenwerking, over de meerwaarde van spontaneïteit. Deze lezing is een pleidooi voor zorg voor stagiairs, noodzakelijk in een tijdperk van nijpend personeelstekort.

 

Goedele Slot en Leen Sannen - Workshop "Veerkracht bij studenten ondersteunen"

Als stagementor heb je ongetwijfeld al gemerkt dat de draagkracht en veerkracht van heel wat studenten onder druk staat.  Studenten botsen op de limieten van hun energie, vallen uit of verlengen hun studieduur.  De oorzaken liggen wellicht op verschillende vlakken. Als stagementor vraag je je soms af wat hierbij je rol is.  Hoe kan je de draagkracht/veerkracht van studenten versterken? Wanneer is het goed om mee de pauzeknop in te drukken?

We reiken in deze workshop enkele ideeën aan en proberen het één en ander uit.  De begeleiding van de workshop is in handen van één van de auteurs van het boek Stilstaan in beweging. Inspiratie voor meer veerkracht (Caroline Damman, Leen Sannen, Goedele Slots). Alle drie zijn ze als lector en praktijklector verbonden aan de cluster Sociaal-agogisch werk van de Odisee hogeschool.

 

Huis voor Gezondheid organiseerde dit symposium jarenlang voor de opleiding verpleegkunde. Het Huis wilt toekomstige zorgprofessionals warm maken om te komen werken in Brussel. Dit jaar breiden we het doelpubliek uit naar alle Nederlandstalige zorgopleidingen in Brussel, omdat we op een interdisciplinaire manier willen inspelen op de noden binnen de opleidingen en de zorg.

Praktisch:

 • Voor wie? Stagementoren -en begeleiders die studenten uit zorgopleidingen in Brussel begeleiden
 • Wanneer? 14 Maart 2024 van 12u tot 16u30
 • Waar? Erasmushogeschool campus Jette
 • Prijs? 25 euro (Overschrijven kan via rekeningnummer IBAN : BE70 7340 2844 2025 - BIC : KREDBEBB)

Programma:

 • 12u - 13u: Ontvangst met lunch
 • 13u - 14u30: Lezing met panelgesprek
 • 14u30 - 15u: Pauze
 • 15u - 16u30: Workshop

 

Meer informatie? louise@huisvoorgezondheid.be