Sensibiliseringsessies Eerstelijnspsychologen – Suïcidaliteit

Sensibiliseringsessies Eerstelijnspsychologen - Suïcidaliteit

  • 13 oktober 2023
  • 12:00 -14:00
  • Gratis
Schrijf je hier in!

Omgaan met suïcidaliteit

FacebookLinkedInTwitter

Deze sessie maakt deel uit van een reeks sensibiliseringssessies rond geestelijke gezondheidszorg: dit najaar organiseert BruZEL Nederlandstalige sensibiliseringssessies i.s.m. met PsyBru en de netwerken geestelijke gezondheidszorg Brumenta (volwassenen) en Bru-Stars (kinderen en jongeren).

Deze vormingen zijn gericht op twee groepen, namelijk eerstelijnspsychologen en eerstelijnsactoren, en hebben als doel: geestelijke gezondheidszorg toegankelijker maken voor de Brusselaar.

Inhoud sessie

Kom jij als hulpverlener in aanraking met cliënten die aan zelfdoding denken? Wil je zelfmoord bespreekbaar maken en heb je nood aan handvatten in de begeleiding van suïcidale personen? Praten over zelfmoord kan best uitdagend zijn. Tijdig signalen herkennen, suïcidaliteit bespreekbaar maken en vervolgens gerichte zorg op gang brengen, is vaak veeleisend maar kan wél levens redden. In deze module reiken we praktische handvaten en tools aan zodat jij je steviger voelt in de begeleiding van suïcidale personen.

Lesgever

Jolien Knaeps is werkzaam als coördinator van het suïcidepreventieteam bij CGG Brussel. Binnen de functie van suïcidepreventiewerker ziet zij geen cliënten maar is ze vooral bezig met de deskundigheidsbevordering van intermediairs. Dit doet ze door o.a. vormingen over suïcidaliteit te geven, consult & advies aan te bieden en organisaties te ondersteunen in het opstellen van een suïcidepreventiebeleid. Tenslotte probeert ze ook het versnipperde zorglandschap van Brussel met elkaar te verbinden zodat de zorg voor suïcidale personen verbeterd wordt. Naast het preventiewerk heeft Jolien haar eigen praktijk waar ze psychologische en seksuologische begeleiding aanbiedt aan (jong)volwassenen en ouderen die kampen met allerhande problemen, moeilijkheden of klachten in het dagelijkse leven.

 

 

Doelgroep

  • Eerstelijnspsychologen (Brumenta)

Tijdstip en locatie

  • Vrijdag 13/10 van 12u-14u
  • Digitaal