Sensibiliseringssessies Eerstelijnspsychologen – Pesten bij kinderen & jongeren

Sensibiliseringssessies Eerstelijnspsychologen - Pesten bij kinderen & jongeren

  • 17 november 2023
  • 12:00 -14:00
  • Gratis
Schrijf je hier in!

Als de pijn van pesten niet stopt.

FacebookLinkedInTwitter

Deze sessie maakt deel uit van een reeks sensibiliseringssessies rond geestelijke gezondheidszorg: dit najaar organiseert BruZEL Nederlandstalige sensibiliseringssessies i.s.m. met PsyBru en de netwerken geestelijke gezondheidszorg Brumenta (volwassenen) en Bru-Stars (kinderen en jongeren).

Deze vormingen zijn gericht op twee groepen, namelijk eerstelijnspsychologen en eerstelijnsactoren, en hebben als doel: geestelijke gezondheidszorg toegankelijker maken voor de Brusselaar.

Inhoud sessie

Nog altijd loopt een kwart tot een derde van alle kinderen en jongeren het risico gepest te worden. Pesten snijdt diep. Slachtoffers dragen hun kwetsuur vaak jarenlang mee: nare herinneringen blijven hangen, hun zelfbeeld en levensgeluk wordt onderuit gehaald, sociale situaties boezemen angst in, fysieke en gedragsproblemen enten zich op wat fout liep. Deze vorming belicht de complexiteit van het pestgebeuren en gaat op zoek naar inzichten en houvasten voor eerstelijnshulpverleners en de directe omgeving van slachtoffers van (cyber)pesten.

Lesgevers

Gie Deboutte is pestdeskundige. Hij ligt mee aan de basis van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, begeleidt sinds vele jaren scholen bij het voorkomen en aanpakken van (cyber)pestproblemen. In het hoger onderwijs is hij begaan met het voorkomen en aanpakken van grensoverschrijdend gedrag. Hij publiceerde over deze en aanverwante thema’s en werkte mee aan onderzoek (KUL, UCLL, UA).

 

Doelgroep

  • Eerstelijnspsychologen (Brumenta & Bru-stars)

Tijdstip en locatie

  • 17 november, 12u-14u
  • Digitaal