Sensibiliseringssessies Eerstelijnspsychologen – Eetstoornissen

Sensibiliseringssessies Eerstelijnspsychologen - Eetstoornissen

  • 24 oktober 2023
  • 12:00 -14:00
  • Gratis
Schrijf je hier in!

Eetproblemen in de ELP-praktijk

FacebookLinkedInTwitter

Deze sessie maakt deel uit van een reeks sensibiliseringssessies rond geestelijke gezondheidszorg: dit najaar organiseert BruZEL Nederlandstalige sensibiliseringssessies i.s.m. met PsyBru en de netwerken geestelijke gezondheidszorg Brumenta (volwassenen) en Bru-Stars (kinderen en jongeren).

Deze vormingen zijn gericht op twee groepen, namelijk eerstelijnspsychologen en eerstelijnsactoren, en hebben als doel: geestelijke gezondheidszorg toegankelijker maken voor de Brusselaar.

Inhoud sessie

In deze vorming gaan we vanuit enkele casussen concretiseren hoe ELP's hulp kunnen bieden bij de aanpak van eetproblemen. Hulp bieden bij jongeren met eetproblemen en milde eetstoornissen overlapt met de aanpak die we uitwerken in de ELP-praktijk bij andere thema’s: Groeiversterkend werken rond lichaamstevredenheid, zelfbeleving, emotieregulatie, identiteit en sociale contacten. Hierop wordt verder gebouwd in dit webinar: De groei-ondersteunende aanpak staat voorop en wordt aangevuld met specifieke aandachtspunten voor begeleiding van jongeren met eetstoornissen gaande van gerichte diagnostiek, ernstinschatting, motivering, en opmaak van een gepast zorgplan.

Lesgever

An Vandeputte is klinisch psycholoog en gedragstherapeut. Ze is de oprichter van eetstoornis.be en van het Kenniscentrum Eetexpert vzw. Daarnaast is An coördinator van diverse overheids- en preventieprojecten. Ze is ook werkzaam in preventie, behandeling en zorgorganisatie van eet- en gewichtsproblemen en is gastlector preventie eet- en gewichtsproblemen aan KUL, UA en VUB.

 

Doelgroep

  • Eerstelijnspsychologen (Brumenta & Bru-stars)

Tijdstip en locatie

  • Dinsdag 24/10 van 12-14u
  • Digitaal