Werken in de zorg

Banner BO³NZ

Werken in de zorg

Ben je naar België verhuisd en wil je werken in de multiculturele Brusselse zorgsector? Kom je uit een andere sector en is het tijd voor een carrièreswitch? Dat is heel fijn want we komen handen tekort!

En er werken niet alleen verpleegkundigen en dokters in de zorgsector.  Kijk zeker verder om de vele zorgberoepen te ontdekken!

 

Meer weten over:

 

Zorgberoepen en zorgopleidingen

Nederlands leren

Extra ondersteuning

Buitenlands diploma

 

 

Vind een zorgberoep dat bij je past!

Heb je interesse voor de zorg, maar weet je nog niet goed wat je precies wil?

  • Huis voor Gezondheid geeft regelmatig een infosessie over zorgberoepen en zorgopleidingen in Brussel
  • Op de website ikgaervoor.be vind je een lijst met de verschillende functies in de zorgsector.
  • Op de website onderwijskiezer.be vind je een overzicht met medische, paramedische en verzorgende beroepen.

Wie kan jou helpen bij het kiezen van een zorgberoep?

Wil je graag (opnieuw) beginnen studeren, maar weet je niet precies hoe je dat het beste aanpakt? Zoek je een opleiding in Brussel, maar weet je niet welke opleiding je wil en kan volgen?
Wil je graag nog meer informatie over zorgberoepen? Deze organisaties helpen je met het vinden van een opleiding of job die bij jou past:

  • Huis voor Gezondheid geeft regelmatig een workshop over zorgberoepen en zorgopleidingen
  • Leerwinkel Brussel informeert, begeleidt en oriënteert Brusselaars (vanaf 15 jaar) die interesse hebben in een Nederlandstalige opleiding. Je vindt er informatie over het Nederlandstalig onderwijs- en opleidingsaanbod in Brussel en je kan er advies krijgen van één van de leerwinkelconsulenten.
  • Op de website schakels naar werk vind je het Nederlandstalig aanbod van beroepsopleidingen, inschakeling- en werkervaringsprojecten en begeleiding naar werk in het Brussels Gewest.
  • De Brusselse Werkwinkels zijn er voor werkzoekenden en werkenden die een carrièreswitch willen maken. Je kan er terecht voor begeleiding en advies bij het zoeken naar opleidingen of jobs. De werkwinkelconsulenten van Tracé Brussel, VDAB en CAD De Werklijn begeleiden je bij het zoeken naar welke job je graag wil doen, ze helpen je met solliciteren en informeren je over opleidingen.
  • Het Beroepenpunt is toegankelijk voor iedereen, ongeacht je statuut. De medewerkers van verschillende organisaties delen hun kennis en vaardigheden rond kiezen, opleiding en onderwijs, werk, ondernemen en mobiliteit. Zij geven je ook gratis gepersonaliseerd advies.
  • Actiris is dé expert op de arbeidsmarkt van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Actiris ondersteunt bedrijven bij het zoeken naar geschikt personeel, en helpt werkzoekenden bij het vinden van een job op basis van hun competenties.
  • VDAB leidt werkzoekenden naar opleidingen en werk in Brussel. Na een eerste oriëntatie kan je bij hen terecht voor een sectorgericht advies. Via VDAB kan je als werkende ook cheques krijgen om loopbaanbegeleiding te financieren

 

Hoe kan je zelf de zorgsector leren kennen?

Heb je interesse in een specifiek zorgberoep, maar ben je nog niet volledig overtuigd? Schrijf je dan in voor een inleefmoment!

Individuele inleefmomenten

Tijdens dit inleefmoment maak je gedurende één dag kennis met een zorgberoep en/of een zorginstelling. Je mag meelopen met een verpleegkundige, een kinesist, een ergotherapeut, .... of een andere professional naar keuze. Zo krijg je een realistisch beeld van de sector en kan je ontdekken welke richting je uit wil.

Lees het verhaal van Katrien, verpleegkundige voor één dag.

Heb je zin om zelf ondergedompeld te worden in een zorginstelling? Vraag dan je persoonlijke inleefmoment aan: rafaela@huisvoorgezondheid.be.

 

Inleefmomenten in groep

Meer informatie over deze optie kan je telefonisch of via e-mail aanvragen: rafaela@huisvoorgezondheid.be.