Straffe verhalen

Banner BO³NZ

Straffe verhalen

Zorgverleners aan het woord over hun passie voor hun beroep (en de opleiding)

 

Elke, verpleegkundige en docent in de opleiding verpleegkunde

Nadat ik in 1999 afstudeerde als A1 Ziekenhuisverpleegkundige (huidige Bachelor Verpleegkunde), ben ik gestart in de thuisverpleging. Twee jaar later maakte ik de switch naar het ziekenhuis waar ik op de afdeling hemodialyse terecht kwam. Na acht jaar merkte ik dat het tijd was voor iets anders. Daarom volgde ik een lerarenopleiding en werk sindsdien als stagecoördinator en docent in de opleiding verpleegkunde aan Erasmushogeschool Brussel.

Mijn rijke ervaring in het werkveld en in het onderwijs wou ik graag inzetten om jonge mensen te motiveren om te kiezen voor een opleiding in de gezondheidszorg. Huis voor Gezondheid heeft me dan ook geen twee keer moeten vragen of ik gids wou worden in het H-team. Ik vind het ongelooflijk boeiend om mijn ervaringen te delen met jonge mensen.

Er heersen ook bij jongeren nogal wat vooroordelen over zorgberoepen. Het is niet evident om die de wereld uit te krijgen. Zo herinner ik me een meisje dat dacht dat een verpleegkundige enkel maar mensen moet wassen en pilletjes geven wanneer de arts die voorschrijft.  Een stereotiep dat vandaag de dag helaas nog altijd leeft. Net als het beeld van de verpleegkundige als slaafje van de arts. Vooroordelen die we dringend de wereld uit moeten helpen, zeker in tijden van multidisciplinair samenwerken.

Tijdens een H-teamsessie proberen we op een leuke en interactieve manier de verschillende takken in de gezondheidszorg toe te lichten. We proberen alle zorgberoepen grondig te bespreken. Als ik die dag één extra iemand kan overtuigen om verpleegkunde of een andere zorgopleiding te volgen, dan is mijn dag goed!

Hier vind je het volledige verhaal van Elke.

Wil jij net als Elke jongeren warm maken voor jouw zorgberoep?

Dan ben jij de perfecte H-teamgids! Neem zeker een kijkje op deze pagina voor meer informatie over de taken van een H-teamgids.

Meer informatie over zorgopleidingen en-beroepen?

Neem zeker eens een kijkje op de website www.ikgaervoor.be