Zoekertjes

Zoekertjes

Accolage zoekt medewerker operationele ondersteuning & communicatie 80%

 • Accolage streeft : - streeft naar oplossingen tegen eenzaamheid en sociaal isolement van ouderen en kwetsbare personen door burenhulpnetwerken te creëren en te begeleiden. - bouwt aan lokale netwerken van buren die elkaar helpen in het dagelijks leven. De deelnemers gaan bij elkaar op bezoek, zorgen voor gezelschap, brengen iets mee van de winkel, geven een lift naar een doktersafspraak, enz. - ontwikkelt netwerken die begeleid worden door professionele antennebegeleiders, samen met lokale vrijwilligers. - startte in 2013 als een een klein inspirerend project en is intussen uitgegroeid tot een netwerk met meer dan 600 deelnemers actief in 10 Brusselse wijken. Accolage is een organisatie in volle groei. Om deze ontwikkeling mee in goede banen te leiden zoeken we een gedreven persoon met een geboren talent voor organisatie, opvolging en communicatie. We zoeken iemand die mee kan en wil nadenken en onze processen helpt verbeteren.

Profiel kandidaat

Je draagt actief bij tot de verdere ontwikkeling en professionalisering van Accolage. In eerste instantie sta je de antennebegeleiders bij in het uitbouwen van hun netwerken. Dankzij je doordachte en open aanpak slaag je erin hen te begeleiden om de kwaliteit van de bestaande antennes te verhogen en nieuwe netwerken uit te bouwen in de stad. Zo gaan we de Accolage-methodologie bestendigen. Deze is dynamisch en evolueert nog steeds in functie van dagelijkse ervaringen. Daarom is het belangrijk dat je onze activiteiten van dichtbij monitort. Heb je bovendien ook nog een vlotte pen? Dan ben jij wie wij zoeken! Je ziet, een gevarieerde job. De titel van je kaartje mag je zelf bepalen.

Takenpakket

1. Operationele ondersteuning & monitoring

 • Je kan een actieplan uitwerken (en beheert dit in de bestaande tools), neemt de
  nodige actie en helpt anderen de deadlines respecteren.
 • Je staat in voor de centrale organisatie en coördinatie van outreach- en sensibiliseringsacties, die vervolgens geïmplementeerd worden binnen de
  verschillende netwerken.
 • Na elke activiteit voorzie je een debriefing. Deze verwerk je tot lessen om onze werking te verbeteren.
 • Je geeft extra kwaliteitsinjecties aan de antennebegeleiders in functie van hun persoonlijke noden: werkindeling, up-to-date houden van de database, relaties
  opbouwen,…
 • Je werkt de tool voor registratie van kwantitatieve en kwalitatieve informatie binnen de netwerken verder uit en volgt het gebruik  ervan nauwgezet op.
 • Je staat in voor het meten van de output en de impact van de burenhulpnetwerken. Je gaat aan de slag met de geregistreerde cijfers en data,
  verhalen en getuigenissen, foto’s,…

2. Communicatie & rapportage

 • In 2022 kreeg Accolage een nieuwe look. Alle basiscommunicatiemiddelen zoals de website, socialmediakanalen en drukwerk zijn voorhanden. Samen met de directeur verzorg je de algemene communicatie met de buitenwereld (partners, lokale actoren, deelnemers, media).
 • Je kan de werking van Accolage weergeven in een heldere, wervende en aantrekkelijke boodschap die uitstraling geeft aan de  organisatie.
 • Je bent verantwoordelijk voor de nieuwsbrief, de verslagen per netwerk alsook het jaarverslag.

Wat breng je mee?

Je bent geboeid door de leefwereld van ouderen en kwetsbaren en overtuigd van hun meerwaarde in de maatschappij.
De superdiversiteit van Brussel vind je een boeiend werkterrein.
Je weet van aanpakken en werkt gestructureerd en oplossingsgericht.
Je kan zelfstandig, secuur en efficiënt werken.
Je hebt een positieve ingesteldheid.
Je organiseert graag je eigen werk en kan daarbij de juiste prioriteiten stellen.
Je staat open voor feedback van collega’s.
Nieuwe zaken leren stimuleert je en je durft uitleg vragen als je iets niet begrijpt.
Voor deze functie hebben we geen specifieke diplomavereisten maar kijken we naar een relevante werkervaring.
Je bent vertrouwd met de standaard informatica-toepassingen.
Je bent tweetalig (NL/FR) of Franstalig met een goede kennis van het Nederlands.
Je hebt een vlotte pen.
Je woont bij voorkeur in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Vermeld zeker als je in aanmerking komt voor tewerkstellingsmaatregelen.

deel:
FacebookLinkedInTwitter