Zoekertjes

Zoekertjes

Expertisecentrum Dementie Broes zoekt consulent

  • ECD brOes is het expertisecentrum dementie voor Brussel. Wij versterken personen met dementie, mantelzorgers en zorgverleners in het omgaan met dementie door tijd en ruimte te maken voor hun verhaal. We zijn het aanspreekpunt voor mantelzorgers en een platform waar professionelen hun deskundigheid rond dementie vergroten. brOes doet dit als onderdeel van Elder, de ouderenwerking van het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg in Brussel.

Functie

Samen met de coördinator en je collega-consulent maak je van brOes een expertisecentrum dat écht een verschil maakt voor mensen met dementie. Je deelt je kantoor met je collega’s van Elder, samen bouwen we een aanbod uit dat erop gericht is ouderen in staat te stellen hun eigen krachtbronnen aan te spreken om met hun kwetsbaarheden om te gaan. Dit sterk team met overtuigde missie zoekt iemand met een kritische blik die we alle kansen willen geven om je eigen weg te vinden.

Medewerkers van brOes zijn dementie-experten. Wij geven opleiding en ondersteuning aan referentiepersonen dementie, dementiekundige basiszorgverleners en andere zorgverleners die in contact komen met personen met dementie. Zij kunnen met hun vragen steeds telefonisch of per mail bij ons terecht. Jij helpt ons deze te beantwoorden met het nodige advies. Indien gewenst ga je ter plaatse om de situatie te bespreken of verzorg je een opleiding of intervisie voor hen.

Jij bent dus een stevige houvast die ervoor zorgt dat andere professionals goede dementiezorg kunnen leveren. Maar personen met dementie of mensen uit hun omgeving bellen ook zelf naar brOes. In een één-op-één gesprek ga je dieper in op hun vraag. Om dit goed te kunnen doen verzorg je dus ook de sociale kaart dementie van de 19 Brusselse gemeenten. Voor de mantelzorgers organiseer je het nodige lotgenotencontact via praatcafés dementie of psycho-educatie in groep. Personen met dementie kunnen bij ons terecht voor narratieve zorg of onze praatgroepen waar hun levensverhaal centraal staat.

We zoeken jou als je ook graag creatief nadenkt over de bekendmaking van het ECD of hoe we outreachend kunnen werken voor de Brusselaar. Je vindt het vast interessant dat wat je oppikt tijdens je werk, kan besproken worden met je collega’s en indien nodig gesignaleerd kan worden aan het beleid.

Om het jou mogelijk te maken dit alles te realiseren krijg je tijd, ruimte en budget om je bij te scholen, word je ondersteund door een groot aantal gedreven collega’s van de andere expertisecentra dementie met wie je regelmatig kan afstemmen, en krijg je de kans om samen te werken met uiteenlopende organisaties uit het Brusselse zorglandschap. Bij brOes geven we je ook graag de mogelijkheid om je eigen ideeën te laten uitgroeien tot heuse projecten.

Profiel

  • veel goesting om samen met je team de kwaliteit van leven, wonen en zorg voor personen met dementie en hun omgeving te verbeteren
  • voeling met de leefwereld van ouderen en onze empowerende missie
  • ervaring of interesse in opleidingswerk, voldoening kunnen krijgen uit het werken op de tweede lijn
  • een diploma bachelorniveau gericht op de welzijns- of de gezondheidssector (maatschappelijk werker, ergotherapeut, sociaal of psychiatrisch verpleegkundige, …)
  • een getuigschrift referentiepersoon dementie of de bereidheid de opleiding te volgen
  • kennis van het Frans is een pluspunt
deel:
FacebookLinkedInTwitter