Zoekertjes

Zoekertjes

I-mens zoekt leefgroepbegeleider CKG

  • Als leefgroepbegeleider in het CKG zorg je, samen met jouw enthousiaste collega’s, voor een warm nest voor de kinderen . We vertrekken vanuit een verticale werking in de leefgroepen. Kinderen worden ook gedurende de volledige opvangperiode in dezelfde leefgroep opgevangen. Deze wordt samengesteld uit kinderen van 0 tot 12 jaar. Dat maakt het werk dus erg gevarieerd en biedt de nodige uitdaging.

Functieomschrijving

Een veilige en kindvriendelijke thuis waarin je als kind kan opgroeien … Dat is jammer genoeg niet voor alle kinderen een evidentie. Wanneer een veelheid aan problemen speelt en het net té lastig wordt thuis, rekenen deze kinderen en hun ouders graag op jouw dagelijkse zorgen, inzet, steun en vertrouwen!

 

In het CKG bieden wij kinderen van 0-12 jaar een warm nest. Als leefgroepbegeleider ben jij er om de dagelijkse zorg voor de allerkleinsten op te nemen, om de kinderen te begeleiden in hun spel, hun emoties, hun schoolgaan, hun goede gezondheid, … kortom, jij bent er gewoon voor hen!

 

Dankzij jouw hart voor kinderen help je hen een periode door, waarbij ze hun thuis best missen. Je weet op een fijne manier met een groep kinderen om te gaan, maar evengoed kan je op hun individuele noden inspelen. Ook mogelijke onderlinge conflicten ga je niet uit de weg. Kinderen kunnen rekenen op jouw duidelijke begrenzing, met zorg voor hun emoties.

 

Daarnaast weet je ook naar de ouders te luisteren en hun vertrouwen te winnen. Je zorgt voor een goede communicatie met je collega’s, je zorgt voor de nodige registraties in het dossier en participeert aan intern of extern overleg.

Profiel

  • Diploma: Jeugd- en Gehandicaptenzorg, Kinderzorg, Leefgroepenwerking, Orthopedagogie, Pedagogie van het Jonge Kind, Kleuter en Lager onderwijs;
  • Een eerste ervaring als opvoeder is een sterk pluspunt, maar ook laatstejaarsstudenten komen in aanmerking voor deze job;
  • Stressbestendigheid, teamgerichtheid en contactvaardigheid naar kinderen en ouders toe kenmerken je stijl;
  • Je beschikt over pedagogisch inzicht en voeling met de doelgroep;
  • Je beschikt over een mondige kennis Frans. Het is vooral belangrijk Frans te dùrven spreken;
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs B of je bent bereid dit te behalen.
deel:
FacebookLinkedInTwitter