CRG zoekt huisartsen voor wetenschappelijke studie ‘Is het coronavirus aanwezig in sperma?’

10 augustus 2020

In het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde (CRG) van het Universitair Ziekenhuis Brussel willen ze de aanwezigheid van het SARS-CoV-2 virus nagaan in sperma.
Ze wensen hiervoor mannen tussen 18 en 50 jaar met een positieve PCR test te includeren. Een spermastaal wordt geanalyseerd binnen de 7 dagen na positieve PCR test en wordt wekelijks herhaald, tot 2 maal negatief voor SARS-CoV-2.
Deze inclusie is geheel vrijwillig en hebben ze zo ontworpen dat u, als arts, zo weinig mogelijk bijkomend werk hoeft te verrichten.

Wat houdt dit in?

  • De informatiebrochure meegeven aan de mannen (18-50 jaar) die een COVID-19 PCR swab ondergaan.
  • Indien de COVID-19 PCR test positief is, de patiĆ«nten stimuleren om deel te nemen en het centrum te contacteren via 02/477.66.48; Studieverpleegkundigen_crg@uzbrussel.be.

Deze info vindt u terug in de informatiebrochure, in het Nederlands en in het Frans.
Kunt u hen iets laten weten indien u akkoord bent om hieraan mee te werken. Zij bezorgen u vervolgens de nodige informatiebrochures.
Indien u meer info wenst over de studie of andere zaken, bent u steeds welkom hen te contacteren.

In naam van alle CRG mede-onderzoekers bedanken zij u voor deze inspanning!
Prof. Dr. Michael De Brucker, Dr. Valerie Uvin, Dr. Jerome Rosetti, Prof. Dr. Denis Pierard, Prof. Deborah De Geyter, Dr. Oriane Soetens, Dr. Greta Verheyen en Prof. Dr. Herman Tournaye