Startende zorgprofessional in de kijker

18 mei 2023

Dries Vergauwen startte in januari als huisarts in groepspraktijk De Beurs. Hij heeft een brede interesse in de mens en hecht veel belang aan het patiëntencontact. Geen wonder dus dat hij koos voor de discipline van huisarts. Na zijn stage in Schaarbeek (Medisina) en Anderlecht (Vogelenzang-Helix) was een vaste werkplek in Brussel een logische keuze. De patiënt en zijn mogelijkheid tot participatie komen voor hem op de eerste plaats. In het ziektetraject krijgen voeding en beweging een centrale rol naast de klassieke geneeskunde.

In zijn vrije tijd kookt Dries graag en is hij bezig met muziek. Je kan hem ook joggend vinden in het Laarbeekbos of vooraan het podium van de AB.

Waarvoor kan je bij Dries terecht?

Als huisarts fungeert hij als eerste aanspreekpunt, patiënten kunnen bij hem terecht voor alle gezondheidsvragen evenals bij collega’s Lize Vaes en Charlotte Goemaere. Daarnaast zijn Dries en Lize ook actief als arts bij Kind en Gezin. Charlotte en Lize zijn daarnaast ook sportarts.

Groepspraktijk De Beurs is een multidisciplinaire praktijk: zij werken met 3 huisartsen, 3 kinesitherapeuten, 1 diëtist, 2 psychologen en een verpleegkundige.

Kan jij iemand doorverwijzen naar Dries?

(Nieuwe) patiënten kunnen een afspraak maken via de website: groepspraktijkdebeurs.be