Alles wat je moet weten over vaccineren in Brussel

23 maart 2021

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt met de laatste info over de coronavaccinatie.
Opgelet: Hoewel de strategie, tijdslijn, criteria, e.d. in België overal hetzelfde zijn, zullen er wel verschillen zijn in Brussel wat betreft de uitvoering en de praktische modaliteiten.

Nog vragen? Neem contact op met één van de medewerkers van BruZEL.

Informatie over Brussel

Vaccinatiecampagne Brussel

  • Het Brussels Gezondheidsnetwerk: vaccinatie, registratie en opvolging
  • GGC: corona gerelateerde informatie, o.a. over de vaccinatiecampagne
  • Wanneer krijgen de eerstelijnsactoren een herhaaldosis? Bekijk het persbericht over de herhaaldosis voor zorgprofessionals. Het Militair Hospitaal Koningin Astrid  heropent tijdelijk haar vaccinatiecentrum voor zorgprofessionals. De Vlaamse overheid contacteert de zorgprofessionals op basis van het domicilieadres. Wie zich niet in de voorziene tijd laat vaccineren, kan daarna pas als laatste aan bod. De Brusselse overheid contacteert zorgprofessionals ook op domicilieadres en via andere kanalen, waaronder Brusano en BruZEL. De kans bestaat dat je dus door verschillende instanties wordt gecontacteerd.
  • Waar wordt er gevaccineerd? Bekijk de handige tool opgemaakt door GGC. Door de huidige gedecentraliseerde aanpak gingen we van 12 naar 4 operatieve vaccinatiecentra. De inzet ligt nu vooral op lokale of mobiele initiatieven.
  • Hoe verloopt de vaccinatie? Bekijk hoe een vaccinatie in de praktijk verloopt.
    Wil je een afspraak? Ga naar Bru-Vax. Heb je vragen over je reservatie in Brussel? Wil je je afspraak verplaatsen of annuleren? Bel dan naar het nummer 02 214 19 19 (callcenter). Meer informatie vind je ook op de site van de GGC.
  • Vaccinatie aan huis voor bedlegerige mensen of mensen die absoluut niet in staat zijn om zich naar een vaccinatiecentrum te begeven. Vanaf 26 april 2021 werkt Brussel met mobiele teams die thuis komen vaccineren. Meer info vind je hier.
  • Helpende handen gezocht: geef je op als medewerker/vrijwilliger voor de Brusselse vaccinatiecampagne of ondersteuning in COVID-zorg. Je wordt pas gecontacteerd indien er een vraag binnenkomt. De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie is op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers om mensen te helpen vaccineren tegen COVID-19. Jouw hulp is welkom, ook al kan je slechts enkele uren of dagen per week, of slechts voor een korte periode. Schrijf je hier in.

Algemene informatie

Webinars

Campagnemateriaal

Omgaan met weerstand rond het coronavaccin