Pop-up vaccinatiecentrum prikt in Anderlecht

15 december 2022

Ook dit jaar koos BruZEL ervoor om de Nederlandstalige huisartsen te ondersteunen tijdens de griepcampagne. Voor één van deze acties organiseerde BruZEL een pop-up vaccinatiecentrum voor de patiënten van 4 huisartsenpraktijken in Anderlecht. Samen met de gemeente Anderlecht, Pharmacy.brussels, Logo Brussel, lokale studenten, verpleegkundigen en apothekers konden we op twee zaterdagen 596 patiënten vaccineren tegen de griep en/of COVID-19!

 

Lees ook volgende bedanking:

Op vraag van de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid bezorgen we u graag deze bedanking:

Geachte arts, apotheker, verpleegkundige, vrijwilliger en iedereen die mee zijn schouders heeft gezet onder de herfstcampagne,

Vandaag hebben meer dan 3.700.000 volwassenen een 2e booster gekregen, wat neerkomt op 40% van alle 18plussers, en meer dan 63% van de 55plussers, onze belangrijkste doelgroep.

Door de tijdige opstart van deze herfstcampagne en jullie enthousiaste, niet aflatende inzet, zijn we erin geslaagd om deze 8ste golf onder controle te houden, en om de meest kwetsbaren te beschermen. Dankzij jullie werd de zorg niet overspoeld door patiënten met ernstige COVID-19.

Heel mooi is ook dat België op gebied van toegediend aantal 2e boosterdosis momenteel in Europa de eerste plaats inneemt.

Een aantal vaccinatiecentra bouwt stilaan af, of sluit zijn deuren. Er blijven wel nog veel mogelijkheden om een COVID-vaccin te gaan halen: in een beperkt aantal vaccinatiecentra, in bepaalde apotheken, of bij de huisarts, afhankelijk van de deelstaat.

Het SARS-COV-2 virus is nog niet verdwenen. Voor onze samenleving blijft het een uitdaging om er verder mee te leren leven, met waarschijnlijk regelmatig terugkerende vaccinatiecampagnes in de reguliere zorg

Wij wensen iedereen die meehielp aan deze en de voorgaande COVID-vaccinatiecampagnes van harte te bedanken voor het enthousiasme, de samenwerking en inzet. Dankzij jullie heeft ons land deze nooit eerder geziene uitdaging met succes kunnen aangaan, en werd een nog grotere gezondheidscrisis in de zorgsector en bij de bevolking voorkomen.

Namens minister Maron, voorzitter IMC Volksgezondheid en Hilde Crevits, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin