Zorgwijkoverleg Sint-Jans-Molenbeek

10 februari 2023

Op donderdag 9 maart 2023 start Eerstelijnszone BruZEL in Sint-Jans-Molenbeek met een zorgwijkoverleg waarvoor we jou of iemand van jouw organisatie graag uitnodigen. Dit vindt plaats van 12u30 tot 14u (onthaal vanaf 12u) in de zaal van lokaal dienstencentrum Randstad (Hovenierstraat 45, Sint-Jans-Molenbeek).

Wat is het?

Het zorgwijkoverleg loopt al enkele jaren in Jette en heeft daar reeds zijn nut bewezen. Het overleg brengt gezondheids- en welzijnsactoren samen die in de gemeente operationeel zijn. Ze leren er elkaar kennen en weten zo voor wat ze bij wie terecht kunnen. Op die manier kunnen ze hun patiënten/cliënten zo goed mogelijk verder helpen, zo dicht mogelijk in de buurt. We bespreken er anonieme casussen, behandelen er concrete vragen waarmee we vastzitten of waarover extra input wenselijk is, want ‘samen weten en kunnen we meer dan alleen’.

Hoe werkt het?

Het overleg verloopt tweetalig, waarbij ieder gewoon zijn eigen taal spreekt. Het is een informeel overleg, altijd op de middag om zoveel mogelijk geïnteresseerden de gelegenheid te bieden om aan te sluiten en men kan tussendoor lunchen. Het overleg kan in de toekomst ofwel fysiek ofwel digitaal georganiseerd worden of afwisselend, een drietal keer per jaar. De deelnemers gaan er wel mee akkoord om hun (publieke) contactgegevens te delen met de groep zodat ze elkaar ook altijd buiten de overlegmomenten kunnen contacteren.

Praktisch?

Heb jij een casus waar je hulp bij kan gebruiken? Schrijf je dan zeker in vóór 6 maart.

Kan je er niet bij zijn, maar word je graag op de hoogte gehouden? Laat het ons weten!