Netwerken/samenwerken

Hoe je netwerk uitbouwen?

Zorgverleners in jouw buurt

Heb je je in een Brusselse wijk gevestigd, maar heb je weinig of geen idee welke andere zorgverleners in jouw buurt actief zijn? Huis voor Gezondheid heeft als netwerkorganisatie nauwe contacten met de Brusselse Nederlandstalige en tweetalige beroepskringen. Bijgevolg hebben we een goed overzicht van waar de verschillende zorgverleners gevestigd zijn.

Contacteer ons en wij bezorgen je een overzicht van de zorgverleners in jouw buurt.

Aansluiting bij je beroepskring

Vanuit de beroepskringen worden vaak – monodisciplinaire – navormingen georganiseerd. Bekijk het overzicht van de Brusselse Nederlandstalige en/of tweetalige beroepskringen. Bij elke beroepskring vind je meer info over de kring en haar werking. Je leest er ook welk ondersteuningsaanbod we voorzien en wie vanuit Huis voor Gezondheid voor welke beroepskring de aanspreekpersoon is.

Kennismakingsdrink

Als netwerkorganisatie helpen we jou om een netwerk uit te bouwen. We willen dat je jouw collega's uit de buurt leert kennen zodat je op termijn ook van hun expertise kan leren. Daarom helpen we jou om een kennismakingsdrink te organiseren in jouw buurt.

Ben je dus nieuw in Brussel, startte je net een nieuwe praktijk op of trok je net in bij een reeds bestaande praktijk? Contacteer ons dan vandaag nog en wij gaan samen met jou aan de slag!

Hoe lokale samenwerking opstarten?

Huis voor Gezondheid ondersteunt zorgverleners via methodieken en tools die de lokale samenwerking bevorderen. Enerzijds organiseren we interdisciplinaire navormingen waarbij we op niveau van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zorgverleners laten nadenken hoe zij vanuit verschillende topics en casussen nauwer met hun collega zorgverleners kunnen afstemmen en samenwerken. Anderzijds ondersteunen we zorgverleners in het maken van lokale afspraken door bijvoorbeeld een medisch-farmaceutisch overleg tussen huisartsen en apothekers te modereren of door zorgverleners uit de 1e lijn in contact te brengen met specialisten uit de 2e lijn.

Activiteiten voor zorgverleners

Huis voor Gezondheid organiseert op heel regelmatige basis netwerkmomenten en interdisciplinaire navormingen rond een ruime waaier aan thema’s. Via onze agenda kan je zien welke activiteiten we binnenkort voor welke beroepsgroepen organiseren.

Ben je op zoek naar de presentaties van een navorming waar je recent aan hebt deelgenomen? Zodra wij de presentaties online plaatsen, zal je hiervan een melding via mail ontvangen.