Zorgwijkoverleg Anderlecht

Zorgwijkoverleg Anderlecht

 • 23 november 2023
 • 12:00 -14:00
 • Gratis
 • Version française
Schrijf je in!

FacebookLinkedInTwitter

Op donderdag 23 november 2023 start Eerstelijnszone BruZEL in Anderlecht met een zorgwijkoverleg waarvoor we jou of iemand van jouw organisatie graag uitnodigen. Dit vindt plaats van 12u30 tot 14u (onthaal vanaf 12u) in de zaal op het gelijkvloers van Participatiehuis van Anderlecht te 94, Wayezstraat.

Wat is het?

Het overleg brengt gezondheids- en welzijnsactoren en andere relevante partners (bv. bredeschoolwerking, gemeente, …) samen die in de gemeente operationeel zijn. Ze leren er elkaar kennen en weten zo voor wat ze bij wie terecht kunnen. Op die manier kunnen ze hun patiënten/cliënten zo goed mogelijk verder helpen, zo dicht mogelijk in de buurt. We bespreken er geanonimiseerde casussen, behandelen er concrete vragen waarmee we vastzitten of waarover extra input wenselijk is, want ‘samen weten en kunnen we meer dan alleen’.

Het zorgwijkoverleg loopt al enkele jaren in Jette en heeft daar al zijn nut bewezen. Begin 2023 startten we ook in Sint-Jans-Molenbeek waar ondertussen al twee overleggen doorgingen.
In Anderlecht zullen we het principe lichtjes aanpassen, gezien de grootte van de gemeente. We houden rekening met de wijkverdeling, uit de nieuwe Brusselse territoriale hervormingen, die momenteel nog in voorbereiding is. Het overleg zal zich telkens verplaatsen waarbij actoren uit de wijkgroep in kwestie voorrang krijgen, maar waar iedereen uit Anderlecht zeker welkom is. De eerste wijkgroep zou dan Wayez-Veeweyde-Biestebroeck-Aurore zijn, waar het Participatiehuis gelegen is. Mocht niet iedereen kunnen deelnemen omwille van plaatsgebrek, houden we je zeker op de hoogte via het verslag.

Hoe werkt het?

Het overleg verloopt tweetalig, waarbij ieder gewoon de eigen taal spreekt. Het is een informeel overleg, altijd op de middag om zoveel mogelijk geïnteresseerden de gelegenheid te bieden om aan te sluiten en men kan tussendoor lunchen. Het overleg kan in de toekomst ofwel fysiek ofwel digitaal georganiseerd worden of afwisselend, een drietal keer per jaar. De deelnemers gaan er wel mee akkoord om hun (publieke) contactgegevens te delen met de groep zodat ze elkaar ook altijd buiten de overlegmomenten kunnen contacteren.

Voor de toeleiding naar Franstalige eerstelijnsactoren werken wij samen met de partners van de LWGC.

Praktische informatie

 • Datum: 23 november 2023
 • Tijdstip:
  • Onthaal vanaf 12u, broodjes worden voorzien
  • We starten om 12u30 en eindigen om 14u
 • Locatie: Gelijkvloers, Participatiehuis, Wayezstraat 94 1070 Anderlecht
 • Schrijf je in voor 17 november via deze link

Vragen? Neem contact op met: