Vind een zorgberoep dat bij jou past!

21 februari 2023

De zorg heeft nog steeds meer handen nodig en daarom is alle hulp welkom. Huis voor Gezondheid wilt om die reden extra inzetten op zij-instromers. Deze doelgroep, samengesteld o.a. uit nieuwkomers met of zonder diploma in de zorg, carrièreswitchers en werkzoekenden, kan zeker helpen om de instroom in de sector te verhogen. Ze zijn ook heel gemotiveerd en beschikken meestal over enige ervaring en soms over een diploma in de zorg.

Van inleefmomenten tot beurzen

Huis voor Gezondheid zorgt voor zowel een individuele als een groepsaanbod voor volwassenstudiekiezers. We bieden inleefmomenten in zorginstellingen aan (mini kijkstage) om te proeven van de zorg. Dit kan individueel of in groep. Meestal zorgt zo een beleving voor de extra duw in de rug die nodig is om in te stappen in een zorgopleiding.

We bieden ook interactieve workshops aan waar we de deelnemers laten ontdekken of ze een hart voor de zorg hebben en wat ze kunnen doen om erin te stappen. Op 6 februari organiseerden we bijvoorbeeld samen met Tracé Brussel vzw een workshop ‘De zorg rekruteert’ in het Beroepenpunt. Daar proberen we iedereen, rekening houdend met zijn of haar context en ambitie, de juiste informatie te geven.

De zorg recruteert De zorg recruteert

 

Door deel te nemen aan bestaande beurzen verspreiden we verder de nodige informatie over werken in de zorg en de Nederlandstalige zorgopleidingen in Brussel. Tijdens beurzen of andere evenementen gericht naar zij-instromers zetten we de zorgsector in de aandacht en bouwen we verder bruggen met inschakeling- en opleidingsorganisaties in Brussel. Zo werkt Huis voor Gezondheid samen met Tracé Brussel vzw waar ook zij-instromers terecht kunnen voor een individuele begeleiding in hun Werkwinkels of Leerwinkel.

We helpen zowel zij-instromers als begeleiders met individuele vragen. We verwijzen waar nodig zoals bijvoorbeeld naar het Agentschap Integratie en Inburgering – bon vzw voor vragen rond diploma-erkenning of naar het laagdrempelige Beroepenpunt waar ze terecht kunnen voor alle vragen rond werken en leren in Brussel.

Wij helpen je op weg!

Wil je graag (opnieuw) beginnen studeren, maar weet je niet precies hoe je dat het beste aanpakt? Onze deelwerking BO³NZ maakt je wegwijs in de verschillende Brussels zorgopleidingen. Stuur gerust een mailtje naar [email protected].

Je vindt meer informatie en getuigenissen op onze website.