H-TEAM

Op deze pagina vind je informatie voor:

  • Leerlingen en leerkrachten: infosessies over de zorgberoepen door het H-team
  • Zorgverleners die hun ervaringen willen delen als H-teamgids

Beste leerkrachten,

Wij willen onszelf uitnodigen in jullie klas. Jullie zijn immers een belangrijke schakel in het proces van de studiekeuze van jullie leerlingen.  Wij willen jullie én vooral jullie leerlingen graag informeren over de waaier aan zorgberoepen. Heb je ooit al gehoord van een technoloog medische beeldvorming? Een zorgtechnoloog? Weet je wat een mondhygiënist precies doet? Neen, zeg je? Dan willen we dit graag voor jullie uit de doeken doen. Een bewuste studiekeuze maken is immers de sleutel tot succes om te slagen bij verdere studies.

Geef je les in ASO of TSO, in een wetenschappelijke richting of in een richting die eerder maatschappijgericht is? Er zijn zoveel zorgopleidingen dat er voor ieders interesse en talent wel iets te vinden is.

Wat doet het H-team?

Met het H-team informeren we laatstejaarsleerlingen van alle studierichtingen in het secundair onderwijs in Brussel en de Rand over de waaier aan zorgberoepen.
Samen met enthousiaste gidsen geven we een interactieve workshop. We peilen op voorhand naar de interesses van de leerlingen zodat we de beste gidsen kunnen meebrengen. Deze gidsen zijn zorgverleners uit het werkveld of het onderwijs. Zij zijn ongelooflijk deskundig en willen hun rijke ervaringen delen met jullie.

Door de COVID-pandemie dachten wij na over alternatieve manieren om een H-team te organiseren. We bieden jullie verschillende versies aan. Alle sessies zijn gratis.

  • H-team fysiek: gedurende twee lesuren laten we jullie leerlingen, op een interactieve manier, kennismaken met de waaier aan zorgberoepen. Een gids vertelt live haar ervaringen. Er is ruimte voor vragen.
  • H-team hybride: gedurende twee lesuren laten we jullie leerlingen, op een interactieve manier, kennismaken met de waaier aan zorgberoepen. De gids vertelt online haar ervaringen. Er is ruimte voor vragen. Bij het hybride H-team hebben we een beamer nodig en een stabiele internetverbinding.
  • H-team online: online laten we jullie leerlingen kennis maken met de waaier aan zorgberoepen. We proberen dit ook zo interactief mogelijk te doen. Het is belangrijk dat de leerlingen per 2 een computer ter beschikking hebben. Er is eveneens een stabiele internetverbinding nodig.
  • Sessie op maat: je kan ons uitnodigen op beroepenavonden, forumgesprekken, studiekeuzebeurzen.

Wil je meer informatie of wil je een sessie plannen?
roxane@huisvoorgezondheid.be (Roxane Van Hemelrijck)
t. 02 412 31 64

H-team online

De digitale versie van het H-team kan je hier vinden.

H-team online

H-teamgids

We zoeken zorgverleners uit de opleiding of het werkveld die willen getuigen over verder studeren en werken in de Brusselse zorgsector. Op deze manier maken leerlingen kennis met de straffe verhalen van ervaringsdeskundigen. We willen jongeren sensibiliseren om te kiezen voor een zorgberoep.

In ons gidsenbestand zitten verpleegkundigen, ergotherapeuten, artsen, kinesisten en nog veel meer diverse zorgberoepen. Sta je nu al te popelen om je ervaringen te delen? Lees dan snel verder.

Hoe word je een H-teamgids?

Ben je enthousiast en wil je graag je studie- en werkervaring delen met jonge studiekiezers? Dan ben je heel welkom bij ons. Live of online maak je de jongeren warm voor het zorgberoep waarin jij ervaringsdeskundige in bent.

Praktisch

  • Op basis van de interesses van de leerlingen nodigen we jou uit
  • Als deze uitnodiging past in je agenda dan gaan we samen op stap (of online)
  • Een fysiek H-team duurt twee lesuren, een online H-team is korter
  • Je krijgt een leuke vergoeding voor je engagement

Wij zijn altijd blij met nieuwe gidsen! Heb je zin gekregen met ons op pad te gaan en je ervaringen te delen met leerlingen? Stuur ons dan een mailtje. Aarzel niet om ons te contacteren als je nog vragen hebt of meer informatie wil.

Twijfel je nog? Lees het verhaal van Elke, verpleegkundige, docent én H-teamgids. Wie weet trekt zij je wel over de streep.

Interessante links: