H-TEAM

Op deze pagina vind je informatie voor:

  • leerlingen en leerkrachten: infosessies over de zorgberoepen door het H-team
  • zorgverleners die hun ervaringen willen delen als H-teamgids

H-team voor leerlingen en leerkrachten

Studeer je dit schooljaar af? Proficiat!! Wil je graag verder studeren maar weet je nog niet wat je precies wil doen? Zie je door het bos de bomen niet omdat de waaier aan opleidingen zo breed is? Misschien is een job in de zorgsector iets voor jou: al studeer je wetenschappen-wiskunde, sociaal-technische wetenschappen, humane wetenschappen of zelfs chemie en economie, de zorgsector is zo ruim dat iedereen er zijn gading vindt.

Ben je leerkracht in het laatste jaar secundair onderwijs? Wil je ook dat je leerlingen goed geïnformeerd zijn over het studie-aanbod voor ze aan de hogeschool of universiteit starten? We nodigen graag onszelf uit om langs te komen met het H-team.

Wat doet het H-team?

Met het H-team informeren we  laatstejaarsleerlingen van alle studierichtingen in het secundair onderwijs in Brussel en de Rand over de waaier aan zorgberoepen.
Samen met enthousiaste gidsen geven we een interactieve workshop. We peilen op voorhand naar de interesses van de leerlingen zodat we de beste gidsen kunnen meebrengen. Deze gidsen zijn zorgverleners uit het werkveld of het onderwijs. Zij zijn ongelooflijk deskundig en willen hun rijke ervaringen delen met jullie.

Een H-teamsessie duurt 2 lesuren en is gratis. We brengen een gids mee binnen het interessegebied van de leerlingen.
In overleg maken we een afspraak wanneer we langskomen in de klas.
Je kan ons ook uitnodigen voor beroepenavonden, forumgesprekken, studiekeuzebeurzen.

Wil je meer informatie of wil je een sessie plannen?
els@huisvoorgezondheid.be (Els De Schrijver)
t. 02 412 31 65

H-teamgids

We zoeken zorgverleners uit de opleiding of het werkveld die willen getuigen over verder studeren en werken in de Brusselse zorgsector. Op deze manier maken leerlingen kennis met de straffe verhalen van ervaringsdeskundigen. We willen jongeren sensibiliseren om te kiezen voor een zorgberoep.

In ons gidsenbestand zitten verpleegkundigen, ergotherapeuten, artsen, kinesisten en nog veel meer diverse zorgberoepen. Sta je nu al te popelen om je ervaringen te delen? Lees dan snel verder!

Taak van een H-teamgids

  • Gedurende 2 lesuren informeren we de leerlingen over de zorgberoepen (studies, werken, toekomstmogelijkheden, …..)
  • Op vraag van de scholen zoeken we gidsen die aansluiten bij de interesses van de leerlingen
  • We contacteren jou en jij beslist of het in je agenda past
  • Huis voor Gezondheid zorgt voor de praktische organisatie
  • Er is ook een beloning voor elke H-teamsessie die je mee begeleidt

Hoe word je een H-teamgids?

Wij zijn altijd blij met nieuwe gidsen! Heb je zin gekregen met ons op pad te gaan en je ervaringen te delen met leerlingen? Stuur ons gerust een e-mail.  Aarzel ook zeker niet om ons te contacteren als je nog vragen hebt of meer informatie wil.

Twijfel je nog? Lees het verhaal van Elke, verpleegkundige, docent én H-teamgids. Wie weet trekt zij je wel over de streep.

Interessante links: