Actie 1

Webbanner BruZEL

Zorgwijkwerking

Wat is een zorgwijkoverleg? 

Op een zorgwijkoverleg zitten lokale zorgverleners uit welzijn en gezondheid samen rond de tafel. Hier krijg je dan ook snel antwoord op een specifieke hulpvraag rond een anonieme cliënt/patiënt. Wie al deelneemt aan dit lokaal overleg, kan enkel beamen hoe goed dit werkt. 

 

Dit initiatief loopt al enkele jaren in de gemeente Jette en vanaf 2023 ook in Sint-Jans-Molenbeek. Ben je zelf zorgverlener in Jette of Sint-Jans-Molenbeek en wil je aansluiten bij dit overleg? Stuur dan vandaag nog een mailtje naar eerstelijnszone@bruzel.be. Ook suggesties rond de ontwikkeling van dit initiatief zijn altijd welkom. 

 

 Met de ontwikkeling van een zorgwijkreferent gaan we bovendien nog een stap verder: 

 

  • Dit is een verbindingsfunctie met een brede kijk op het lokale zorglandschap
  • Deze persoon helpt zorgverleners om vlot de weg naar elkaar te vinden 
  • Een burger met een zorg- en ondersteuningsnood krijgt op die manier de meest geschikte zorg

Deze functie is nog in volle ontwikkeling. Iedereen met voldoende zicht op het zorglandschap kan deze rol ad hoc opnemen.

 

Hoe doen we dit? 

BruZEL legt de focus op ‘zorg’ en richt zich op twee doelgroepen:

  • De zorgverleners: zowel vanuit cluster gezondheid als vanuit cluster welzijn
  • De personen met een zorg- en ondersteuningsnood (PZON)

 

De bedoeling is dat je als burger zo snel mogelijk de meest geschikte oplossingen vindt, idealiter in je wijk. BruZEL ondersteunt de verbindingen tussen zorgverleners onderling en tussen zorgverleners en burgers.

 

Wat is nieuw?

BruZEL verfijnt het zorgwijkoverleg in Jette en werkt dit verder uit. Naast de opstart in Sint-Jans-Molenbeek op 9 maart bekijken we ook wat de mogelijkheden zijn binnen de gemeente Anderlecht. 

Meer info 

Meer info over deze actie vind je in ons actieplan 2023.