Actie 1

Webbanner BruZEL

Zorgwijkwerking

Wat is een zorgwijkoverleg? 

Op een zorgwijkoverleg zitten lokale zorgverleners uit welzijn en gezondheid samen rond de tafel. Hier krijg je dan ook snel antwoord op een specifieke hulpvraag rond een anonieme cliënt/patiënt. Ook onderliggende thematieken en (nieuwe) initiatieven of werkingen komen aan bod. Bedoeling is dat gezondheids- en welzijnsprofessionals zo vlot de weg vinden naar elkaar en dat burgers met een zorg- en ondersteuningsnood de meest geschikte zorg krijgen, idealiter zo dicht mogelijk in de buurt. Iedere deelnemer met voldoende zicht op het brede zorglandschap gezondheid en welzijn kan hierbij ad hoc de rol van zorgwijkreferent (verwijzer/verbinder) opnemen. BruZEL ondersteunt het overleg, alsook de verbindingen tussen zorgverleners onderling en tussen zorgverleners en burgers.

 

Wie al deelneemt aan dit lokaal overleg, kan beamen hoe goed en dynamisch het werkt. Het initiatief loopt al enkele jaren in de gemeente Jette en vanaf 2023 ook in Sint-Jans-Molenbeek. Ben je zelf gezondheids- of welzijnsprofessional in Jette of Sint-Jans-Molenbeek of heb je als professional affiniteit hiermee en wil je aansluiten bij dit overleg? Stuur dan vandaag nog een mailtje naar eerstelijnszone@bruzel.be. Ook suggesties rond de ontwikkeling van dit initiatief zijn altijd welkom.

 

Wat is nieuw?

BruZEL verfijnt het zorgwijkoverleg in Jette en werkt dit verder uit. Naast de opstart in Sint-Jans-Molenbeek sinds maart bekijken we voor 2023 ook nog wat de mogelijkheden zijn binnen de gemeente Anderlecht. 

 

Meer info 

Meer info over deze actie vind je in ons actieplan 2023.