Gezondheidsfiches

Webbanner BruZEL

Het zorgsysteem eenvoudig uitgelegd

De eerstelijnszone BruZEL en Huis voor Gezondheid zetten in op de Brusselaar met een kwetsbaarheid.
Niet iedereen is het Nederlands even machtig.

 

Daardoor is het ook moeilijk om het Belgische gezondheidssysteem te begrijpen.

 

Huis voor Gezondheid werkte al eerder de ‘Help, ik ben ziek’-fiches uit. Hulp- en zorgverleners mogen deze fiches gebruiken in gesprek met hun cliënt of patiënt.

 

Zo verloopt de communicatie beter, groeit het vertrouwen en maakt de Brusselaar beter gebruik van het zorgsysteem. En dat zorgt voor een betere kwaliteit van zorg. De patiënt neemt bovendien zelf meer de zorg in handen, volgt trouwer zijn therapie en bespaart zelfs kosten uit.

 

gezondheidsfichesDeze informatiefiches kregen een update en zijn uitgebreid, in samenwerking met een aantal partners uit het Brusselse werkveld.

 

De gezondheidsfiches bieden we nu digitaal aan. Bij ieder onderwerp staat eerst wat duiding, daarna volgt de laagdrempelige fiche met de visuele uitleg.
Je kan ze allemaal ineens downloaden of per onderwerp. Je drukt ze af wanneer je ze nodig hebt.

 

 

De gezondheidsfiches zijn beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels en Oekraïens.

 

Kaartspel We ontwikkelden in 2022 een kaartspel om de gezondheidsfiches. De kaarten helpen om via de terugvraagmethode het gezondheidssysteem in België beter te begrijpen. De kaarten zijn beschikbaar in het Nederlands. Maar je kan de afbeeldingen ook gebruiken voor de anderstalige fiches. Je kan het gratis doosje met de kaarten ophalen of bestellen via eerstelijnszone@bruzel.be.

 

 

 

 

Wil je een fiche over een ander onderwerp? Is er iets niet duidelijk? Wil je even van gedachten wisselen? Contacteer BruZEL.

Nederlands

Download onze gezondheidsfiches hier:

Français

Download onze Franse gezondheidsfiches hier:

English

Download onze Engelse gezondheidsfiches hier:

 

українська

Ви можете завантажити їх тут.