Hulpverlener

Ik ben professioneel hulpverlener

Het is nooit te vroeg om na te denken over later. Hoe beter een cliënt geïnformeerd is, hoe beter hij weloverwogen keuzes kan maken en het leven in eigen handen kan houden. Als hulpverlener kan je best zo vroeg mogelijk in gesprek gaan en luisteren naar de wensen en verwachtingen van je cliënt. Maar hoe ga je zo’n gesprek het best aan? En naar wie kan je jouw cliënt met specifieke vragen doorverwijzen?

Hoe ga je een gesprek aan?

Op onze vormingen kreeg je heel wat informatie rond (vroeg)tijdige zorgplanning. Je kan alle presentaties en handige extra informatie terugvinden op deze pagina.

Waar kan ik met welke vragen terecht?

Wie kan je cliënt mee op weg helpen? Vraag zeker al eens na bij de sociale dienst van de mutualiteit of bij de huisarts van de cliënt.

VRAGEN OVER HULP AAN HUIS?
  • Brussels Overleg Thuiszorg vzw

Informatie verstrekken, samenwerking bevorderen en advies verlenen door als tussenpersoon op te treden en de contacten tussen hulp- en zorgverleners enerzijds en hulp- en zorgvragers anderzijds te faciliteren, alsook de contacten tussen hulp- en zorgverleners onderling.

Lakensestraat 76, bus 5, 1000 Brussel
Tel 02 412 31 64
[email protected]
www.botvzw.be

VRAGEN OVER EEN WOONZORGCENTRUM, RUST- EN VERZORGINGSTEHUIS, DAGCENTRUM OF KORTVERBLIJF?
  • Home-Info

Informatie over prijs, kwaliteit van zorgen/diensten, sfeer, ontspanningsmogelijkheden, accommodatie, toegankelijkheid voor Nederlandstaligen van rusthuizen, kortverblijfmogelijkheden en dagverzorgingscentra in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de regio Halle-Vilvoorde.

Lakensestraat 76 bus 1, 1000 Brussel
Tel:  02/511 91 20
[email protected]
www.home-info.be

VRAGEN OVER LEVENSEINDE, WILSVERKLARINGEN, PALLIATIEVE ZORGEN,…
  • Br.E.L. (Brussels Expertisecentrum Levenseinde)

Brusselse Expertise Levenseinde is de Brusselse campus van TOPAZ, Omega, Forum Palliatieve Zorg, LEIF, ULteam en de Leerstoel “Waardig Levenseinde” van de VUB. Br.E.L. werkt intensief samen met W.E.M.M.E.L., het expertisecentrum “Waardig Levenseinde”, en kan gebruik maken van al zijn ervaring en faciliteiten.

Saincteletteplein 17 - 1000 Brussel
Gsm 0472/73.17.92
[email protected]
wemmel.center/nl/br.e.l./

HEEFT U VRAGEN IN VERBAND MET MANTELZORG?

Op www.mantelzorg.brussels vind je alle informatie rond mantelzorg in Brussel

BENT U OP ZOEK NAAR EEN ZORGVERLENER?

Heeft u nog geen vaste huisarts, zoekt u een (thuis)verpleegkundige, kinesitherapeut, ... in Brussel, kijk dan eens op www.desocialekaart.be.

BENT U OP ZOEK NAAR ANDERE VORMEN VAN HULPVERLENING IN BRUSSEL?

www.sociaalbrussel.be of www.desocialekaart.be zijn websites die een overzicht bieden van het aanbod aan hulpverlening in Brussel.